January 23, 2010

meh aku bebel


Salam..aku cuma nak cerita pengalaman aku masa daftar kat SERATAS. Mane de org cite lagi kan? Ha.. Pagi-pagi lagi aku dah bertolak dah dari rumah tokcik aku..Kamunting..masa kat atas jambatan sebelum gate SERATAS tu..aku dah nampak dah..penyambut tetamu yang banyak-banyak bulu tersengih kat aku..sumpah aku ngeri..apehal beruk-beruk ni tengok semacam je..mama aku kata..depa ni beruk skolah sain kot..tu pasal reti sengih..aseh..meremang owh..pastu aku Nampak pak cik guard senyum kat abah aku..bila sampai je kat simpang antara surau ngan dewan 2..ada student lead ke arah surau..abah aku parking kat tempat parking surau tu..then Luqman and a few guys datang sembang bende ape entah dengan abah aku..lepas tu aku ‘di pas’kan kat Husna ngan Arifah..serius..aku salam Una cium tangan owh..sumpah aku cuak..ingatkan senior..aseh..dengan malu-malunya..Una pun ckp yang ktorg sebaya..aseh..sumpah aku rase mcm tertelan sos cili pulak..pastu aku pun join student sume ramai-ramai kat dewan..dengar Pn Rahimah bg ceramah ape bende ntah..dalam otak aku dok pk sat g nak makan apa..loker besar mana..bilik aku tang mana..mama aku nak terus balik ka lepas abes angkat barang..beruk-beruk tadi minat kat aku ka?..ekk? buang-buang dari list..aseh..macam-macam..pastu aku ngan mama aku ngan abah aku g bayar yuran la, g koop la, g sana, g sini..sumpah penat tau x! pastu dan g taiping plak 2..lawa je aku tengok taman tasik tu..teringin gak nak berpiknik kat situ..tapi tiba-tiba aku teringat kat beruk-beruk tu la plak..nanti kang aku tengah besuke ria makan, dia mai kacau..haa..x best langsung.

Aku dpt dorm E1-1..sumpah aku tatau E stands for apa, 1 stands for apa..sapa ntah tolong aku ngan mama aku angkat barang-barang yang banyak gila tu bawak naik bilik..sumpah aku telupa..abah aku dok p sembang ngan pak cik bawak bas..tu pasal aku tau boloh p hospital kalu tamau g klas..pak cik tu yang bgtau..aku budak baru belajar..dengar je la..pastu ade orientasi la..agak pelik la sebab faci same umo..xkan nak panggil kak faci..x sesuai langsung..faci aku yati ngan anas..ha..sebelum tu kana de semua 1 batchkn..time malam 2..beratur panjang-panjang ikut tarikh lahir la..apehal aku dok depan skali? Mne p shad ngan sim? Aku pun xtau..pastu ttbe orientasi antara student yang bru reg je..apehal jadi cam tu?sumpah aku taxtau..malam bile ntah..ade ambulans masuk skolah..kalut semua faci tutup pintu..aku ingtkan ade pe..rupenye hysteria..pastu mcm2 lagila jadi..hari berganti, bulan bertukar, tahun berganjak..mula-mula semua xrapat..tapi bila naik form 5 semua dah rapat..SERATAS bnyak la mknanya bagi aku..aku xdapat pengalam mcm kat SERATAS ni kat skolah lama aku..sumpah aku xtipu..dah la..penat ak mau membebel lagi..bile mau jumpe? ape-ape pun..time kasih sebab sudi terima ktorang dlm batch ni..BATCH 23..sumpah aku syg korg!







*subjek utama= pic abg ngan safuan

January 19, 2010

CADANGAN BARU

Maaf sebab agak lama aku menyepi drp update belog ini. Aku terperangkap dengan kem dan beberapa urusan penting sebelum ini which consequently made me doesn't have time to update. By the way, tahniah dan sekalung penghargaan buat penulis-penulis lain yang sudi membantu perkembangan blog ini. Kpd mereka yg selalu ushar dan baca blog Batch 23 ini, teruskan sokongan anda dan sebar-sebarkanlah warkah kenangan kita ini kpd rakan-rakan lain yg belum mengetahuinya. (^-^)

Oh lupe plak...Selamat Tahun Baru untuk sume member Batch 23! Mmg dah lambat tapi sj nk wish jugak. Hehehe. Semoga tahun ini kita akan lebih berjaya dlm semua aspek kehidupan. Perbaikilah kesilapan dan kelemahan kita pada masa lalu, jadikanlah tahun ini sbg tahun yg lebih cemerlang dan bermakna buat kita semua. Boleh!

Aku telah menerima cadangan baru pasal reunion kita. Untuk tarikh yg aku nyatakan dahulu, memang semua cuti tapi hanya beberapa peratus shj dari kita yg boleh hadir pada Hari Raya Aidilfitri ke3 atau ke4. Ramai yg menjangkakan akan bersama keluarga pada hari berkenaan. Jadi, kini beberapa orang telah mencadangkan untuk buat reunion time bulan Mei nanti. Sebabnya, ramai budak Batch 23 yg cuti tika itu. Budak matrik dah habis matrik, dan budak U pun cuti semester time tu. Mmg waktu yg agak sesuai utk buat reunion bulan Mei nanti. So kalu betol nak buat reunion, kita kena la plan awal-awal.

Nombor satu---apakah tarikh spesifik reunion kita itu?? Nombor dua---di mana nak buat reunion?? Sesiapa yg ada idea, tolong bgtaw kpd aku cepat-cepat taw! Kol/sms/fb/emel je kt aku. So that ak bleh buat survey utk kompemkan kehadiran dan availability secepat mungkin. Siyes reunion ni bukan benda main-main. Harap sgt kita dapat berkumpul satu batch, gather sama-sama balik. Ia HANYA akan berjaya jika 100% kita komited lalu bersama usahakannya melalui respons dan perancangan yg bagus. So, give your full cooperation ye!


~gambar hiasan sbg kenangan~

January 17, 2010

SUNYI

salam...

blog ni dah jadi makin sunyi rasanya. Maybe semua dah ketandusan idea. Dah banyak sangat memory yang di critakan masa dekat SERATAS dulu. So mungkin lepas ni dah boleh start cerita tentang reality kehidupan BATCH 23 sekarang lepas keluar dari SERATAS. So bolehla kita tau apa yang dah jadi pada budak-budak BATCH 23 ni sekarang. Dah jadi lawyer ke?? Dah jadi cikgu ke?? DAh jadi dr ke?? DAh kawen ke?? dah tunang ke?? so the past is past. Now back to what happen now and what will happen in the future.

rasanya budak-budak matrik dah nak abiskan?? budak2 PASUM pun dah nak abiskan?? budak2 ASASI UIA end of feb dah start cuti. BUdak2 maktab?? apa cer?? so boleh la buat gathering ni.. and nak ingatkan...hari sukan sek 27 haribulan kan?? but not sure bulan bapa....

January 7, 2010

Tinta dari puteri batch 23 pulak...


Salam buat semua readers blog batch23. Ermm...kat sini saje je nak mengimbau balik kenangan2 kita dulu (esp bagi puteri2...hehe) semua aktiviti yang kita buat almost sepanjang taun. Kalau nak igt2 balik memang banyak la peristiwa2 yg takkan kita semua lupekan sampai bile2. Of coz, yg paling susah nak lupe time histeria dulu. Memang kita la yg paling trok kena effect even bukan dari kalangan batch kita yg paling trok...alhamdulillah~

Okay..kita start la dgn ari Ahad...paling kecoh sekali...especially kalau minggu tu baru balik BBM. Surau kat atas tu punye bising...sorry boys~ hehe..korang pon bising gak pe...biasale byk cite nk dikongsi bersame kan... Pegi prep pon lambat je...sume malas nk pegi prep and dewan makan... Yela, kebanyakannye da kenyang mkn bekalan dr umah + share ngan kengkawan..fuhh...memang tak maw bergerak nye dr surau.. Tapi homework jgn cite la byk tak siap.. So, bermule la cop-mengecop hw org yg da siap (credit to elina + azizah = dorang mesti siap omwok nye!)

Isnin lak...
Perhimpunan dlm dewan...cam biasa la...kebanyakan org prefer nk dtg lambat. sbb x yah g klas dulu. Beg? Bwk masok je dlm dewan. Senang nk copy hw...haha...Awal2 dulu duduk ikut batch, means f5 duk depan...f4, f3 and so on. f1 mesti duk belakang skali. Tp taon kita f5, budak2 tu da x ikot sgt da. Main duduk je. Last2, dak f5 yg dtg lambat x dapat tempat duduk..huhu..Moral nye, datang la awal...x pon cop siap2 ngan pemadam, name tag, buku and dll... Tapi, yg paling x ley lpe time spot check tetiba and hampir semua org kantoi. Tak silap da ujung taon. Ade ke patot wat spot check ag..hehe...Sape beg dlm loker mmg selamat...yg lain..kirim salam je la...huhuhu..memang x ley lupe...

bersambung....(Ari Selasa, Rabu, Khamis, Jumaat n Sabtu post yg lain pulak la..hehe) kat bawah ni disertakan antara gambar2 kenangan di hari2 terakhir persekolahan taon 2008


Gambar kenangan warunians ngan cikgu kesayangan kami : Puan Rosemaliza
Suasana di surau tatkala mendengar kuliah Jumaat dengan khusyuknye~


Masing2 begitu teruja nampaknye..hehe

BATCH23 KEBANGGAAN KAMI
Ucapan ulung dari ketua batch puteri...hehe..Berkaliber la Aida ni...

Time susun kerusi tuk SPM...sempat lg Mat posing tuh..haha

salam 1Malaysia....fashaz5W'08

January 2, 2010

Selamat Tahun Baru 2010

Selamat Tahun Baru 2010. Apa azam anda semua?

Sedar tak sedar dah berlalu tahun 2009, jadi boleh dianggap masuk tahun kedua kita semua meninggalkan bumi Seratas yang tercinta. Masing-masing sudah melanjutkan pelajaran di institusi-institusi pengajian tinggi sama ada dari sektor awam dan swasta. So, macam mana prestasi anda? Mesti gempaklah aku tau. Harap-harap kekal selalu. Tak sabar nak tengok lahirnya guru, doktor, jurutera dan lain-lain dari kalangan kita.

Sebelum berlabuh tirai 2009, segelintir ahli Batch 23 sempat gather di sekitar Taiping. Macam-macam aktiviti lah sempat diadakan dan yang paling best futsal malam tu. Memang enjoy habis. Tapi rasanya kalo lagi ramai lagi bagus. Malangnya, sekarang cuti kolej masing-masing tak sama. Ada yang cuti ada yang tak. Sebab itu Adzlan Syazni tengah mencari waktu yang sesuai supaya majoriti ahli Batch 23 boleh gather. Baru gempak!

p/s : Zaim, ramai tggu gambar futsal hari tu.Letak kat blog ang.

************

Kepada yang membaca blog ini, anda diharapkan dapat memberi sumbangan tak kira lah dari segi apa pun. Anda juga dijemput menjadi penulis blog ini supaya blog ini tak kosong macam tu saja. Siapa-siapa pun boleh.

Terakhir. Siapa-siapa yang agak nak kahwin tu jangan lupa jemput member weyh! Aku lapar nasi minyak.Haha.