September 5, 2010

RAYA DAH DEKAT WEYH

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Blog ni lama tak update. macam biasa mula-mula semangat ja. Lama-lama hilang jugak semangat tuh. Tapi tak apa, tipikal manusia. Selalu lupa dan selalu hangat-hangat taik ayam.

Di sebabkan raya dah nak dekat nih aku boleh pasti ramai yang cuti. Disebabkan ramia yang cuti maka raami la jugak yang akan pulang ke kampung halaman. Gila ke raya tak balik.

Melayu dan balik kampung ketika raya adalah perkara yang sentitif. Tak dapat balik raya mungkin menimbulkan perasaan yang berbaur sedih, marah dan sebagainya.

Disebabkan ramai yang balik maka kita boleh lah gather ramai2. Amacam? Dan disebabkan rami antara kita yang ada sekitar Perak, jadi aku mencadangkan kita ramai2 pegi taiping raya nanti. boleh pegi raya umah cikgu-cikgu atau raya umah paat dan hucai.

Tak ketinggalan umah gost yang ada awek jual surat khabar yang agak cun dekat pasar. Kalau rumah paat aku rasa tak ada kot awek2 cun. Sebab.. ala... semua paat dah sapu. hahaha paat...