May 13, 2011

Cara Download Video Di Youtube

Assalamualaikum n salam sejahtera dan selamat bercuti kepada semua..zZzZz...skema gler..

ok la..aku xde keje skunk nie tgh bosan gler so terpikir nak post sumting kat blog kite nie..harap2 dpt share sumting yg baru dgn korg semua..bhahaha..so kali nie aku nak share dgn korang cara2 mcmana nak download video yg korang tgk kat youtube tuh..

kebanyakan org akan download menggunakan Internet Download Manager...ade gak yg guna Realplayer..pon ade yg guna Youtube downloader...bg aku tu sume cre ssh (kecuali IDM..zzz..). so aku sarankan korang gunakan 2 mende alah nie:1.UnPlug (seketul plug-in utk firefox) 2.URL trick..korang boleh pilih salah satu..

untuk sape2 yg nak guna UnPlug --> buka firefox anda. pergi link nie : https://addons.mozilla.org/en-us/firefox/addon/unplug lpas tu klik kat button Add to Firefox. lpas siap installation boleh restart firefox supaya changes take place ok.

cara nak guna unplug nie senang aje..buka youtube plih satu video yg korang nak download lpas tu klik kanan dkt mana2 ruang kosong dalam tu n plih unplug.


lpas tu klik kanan pada unplug pnye window (dkt perkataan download tu) n klik save as..n nie yg plg ssh : korang kne tggu video tu siap didownload..bhahaha..kacang je kan..x keluar duit..


ok nie cara kedua plak..pakai url tweaking skit..nie lagi senang..saje je au nak bg korang ssh..padan muka korang..

ok let say korang nak download video nie : http://www.youtube.com/watch?v=bib_tgh_makan .korang pergi je kat url tu and tambah dekat depan youtube perkataan "kiss" supaya URL tu jd mcm nie : http://kissyoutube.com/watch?v=bib_tgh_makan...so korang nampak tak aku padam "www." dkt depan tu..hadoi..aku bg penerangan mcm kat bdk skola plak dah korang paham kan..zzz...lpas tu ape lg enter jela..n koang boleh plih mane2 kualiti video yg available tok di download.selamat mencuba..download speed mmg laju boleh taan jgn risau..

aku bukan x suka korang download pki IDM tp...aku tau IDM korang crack punye kan...x elok pki crack2 nie..dosa(kot.aku xtau bab nie..zzz..) n kdg2 dk2 geek yg wat crack tu leh bind mcm2 dalam crack virus ke keylogger ke backdoor ke..korang x takot ke..hmm,...

sekiranya anda suka post saya, sila tinggalkan komen okeh..bye2..zZzZzZz...